مشوق های وزارت نیرو جهت احداث نیروگاه خورشیدی
📌 ۱. احداث نیروگاه تجدیدپذیر با استفاده از ساز و کار تهاتر انرژی صنایع (خودتامین)
وزارت نیرو جهت رفع چالش ناترازی برق برای صنعتگران و جهت جلوگیری از قطعی برق صنایع اعلام نموده که صنایع پر مصرف با مشارکت در احداث نیروگاه تجدیدپذیر میتوانند اقدام به تهاتر برق تولیدی از این قبیل نیروگاه ها بنمایند و مطابق مصوبه وزارت نیرو صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر در هر نقطه از کشور نمایند به میزان برق تولیدی نیروگاه در بازه زمانی ۸ تا ۲۴ ساعت بنا به درخواست صنعت، برق هموار در نقطه مصرف دریافت خواهند کرد که این برق مشمول قطع و محدودیت شبکه نخواهد شد.
📌 ۲. احداث نیروگاه تجدیدپذیر جهت تامین برق مراکز استخراج رمز ارز
با توجه به ابلاغ قانونی در خصوص برق مصرفی رمز ارز ها، این مصرف کنندگان میتوانند برق مورد نیاز خود را یا از طریق احداث نیروگاههای خورشیدی و یا از طریق تابلوی سبز بورس تهیه نمایند.
📌 ۳. احداث نیروگاه تجدیدپذیر جهت عرضه برق در تابلوی سبز بورس انرژی
متقاضیان احداث نیروگاه تجدیدپذیر میتوانند مطابق با دستورالعمل عرضه و تبادل برق تجدیدپذیر در بورس انرژی ضوابط و مقررات تعیین شده، تمام یا بخشی از برق تولیدی خود را در تابلو سبز بورس انرژی به صورت فیزیکی عرضه نماید. سازو کار تعیین نرخ فروش برق در بورس انرژی بر مبنای عرضه و تقاضا میباشد که متقاضیان آن صنایع مشمول ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، مراکز استخراج رمزدارایی ها و دستگاههای اجرایی مجاز به خرید برق مورد نیاز خود از این بازار و بهرهمندی از مزایای آن از جمله معافیت اعلام برنامههای مدیریت مصرف وزارت نیرو می باشند.
📌 ۴. احداث نیروگاه خورشیدی در شهرک های تخصصی خورشیدی
متقاضیان حقیقی و حقوقی دارای زمین شخصی یا دارای زمین در شهرک های صنعتی میتوانند براساس آیین نامه های اجرایی ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی اقدام با احداث نیروگاه خورشیدی تا ظرفیت حداکثر ۳ مگاوات نمایند.
مدت قرارداد خرید تضمینی برق این نوع نیروگاهها ۲۰ ساله و با نرخ ابلاغی که مشمول تعدیل نیز میگردد خریداری خواهد شد.
📌 ۵. صادرات برق تجدید پذیر
شامل صادرات برق تجدید پذیر به کشورهای همجوار هست.